es  |  ca  |  en

Busca por fecha

Busca por categoría

8 Mayo 2019

Espelt acull una exposició de collages de l'artista Jordi Pagès, molt vinculat a Cadaqués

Espelt Viticultors continua el programa d’activitats culturals amb motiu del 20è aniversari del celler amb l’estrena d’una nova exposició, en aquest cas de collages, obra de l’artista de Granollers, Jordi Pagès, molt vinculat a Cadaqués on també hi té estudi. Pagès (1951) té una llarga trajectòria artística i ha presentat la seva extensa obra pictòrica en galeries, llibreries i espais singulars, però per primera vegada ho farà en un celler i hi reunirà obres de quatre exposicions prèvies. Amant de la lectura i de la poesia en particular, el seu treball és una síntesi d’esferes imaginables, començant per la poesia o la pintura, passant per la música o el cinema, i finalitzant amb un calidoscopi artístic. Utilitza sobretot la tècnica del collage perquè en ell hi pot donar cabuda a tot el seu imaginari creatiu que és fonamentalment eclèctic. La seva obra amaga sempre missatges de càrrega ètica i estètica.

 

Jordi Pagès explica que collage i poesia són un túrmix que ha afavorit la seva creativitat. L'artista passa mesos i setmanes a Cadaqués i diu que "el paisatge, el mar i la tramuntana l'influencien de manera determinant a l'hora de pintar".  Per Pagès, l'art és una suma de l'obra pictòrica i de la mirada de l'espectador i creu que, per sobre de tot, ha de generar emoció. 

 

ABRACADABRA, locució aramea que vol dir “mentre parlo, vaig creant”, és el seu últim treball i hi reuneix també art, poesia i música. El projecte enllaça apunts, collages, poemes i partitures que volen despertar la creativitat de l’espectador. Al juny, es presentarà a l’Escala i a Cadaqués. El seu vincle amb l’Empordà es reforça amb l’exposició temporal del proper dissabte, 18 de maig, a Espelt Viticultors.

Comparte
Añadir comentario
×
Volver arriba