es  |  ca  |  en

Busca por fecha

Busca por categoría

24 Mayo 2018 | Empordà, Ampurdán | Gastronomía

Terres Negres 2015, millor vi negre a Arrels del Vi 2018

Terres Negres 2015 ha rebut el premi de millor vi negre al concurs Arrels del Vi 2018. El veredicte es va conèixer dies abans de la fira de vins de la DO Empordà. L'elecció és resultat d'un tast a ceguers realitzat per 10 experimentats sommeliers al MAC Empúries, dirigit per Rafel Sabadí, sommelier de l'Uain Bar&Store; a l'Escala. Dels 10 sommeliers participants al tast a cegues, la sommelier Clara Antúnez ha estat qui més s'ha aproximitat al resultat final de tots els premiats. 

Terres Negres és un vi de terroir d'Espelt, un "artista per descobrir". Amb Comabruna i Quinze Roures, forma la trilogia més lligada a la terra del celler. S'elabora amb raïms de vinyes plantades entre els anys 1934 i 1954. És un vi expressiu, amb cos, cupatge de carinyena (86%) i lledoner negre. És un vi que et transporta al lloc d'on surt, vinyes molt velles sobre turons ondulats de sòls d'esquistos, pins i herbes aromàtiques. Té fruita negra acompanyada de granit, pissarra i regalèssia. És net, fresc i amb molt de potencial d'envelliment. 

Segons Sabadí el resultat del tast d'Arrels del Vi, on s'ha premiat Terres Negres: “Segueix la línia ascendent dels darrers anys, amb un molt bon nivell de tots els vins tastats. No hi ha hagut sorpreses en els primers premis, que ja han estat guanyadors en alguna de les anteriors edicions. No obstant, si entre els segons i tercers premis, on cellers no tan consolidats ens han brindat agradables i sorprenents resultats."

Comparte
Añadir comentario
×
Volver arriba