Política de reemborsaments i devolucions

General

La nostra política de devolució i devolucions té una durada de 30 dies. Si han passat 30 dies des de la vostra compra, no us podem oferir un reemborsament o canvi complet.

Per tenir dret a una devolució, el vostre article ha d’estar sense utilitzar i en les mateixes condicions en què el vau rebre. També ha d’estar en l’embalatge original.

Diversos tipus de béns estan exempts de ser retornats. Els productes peribles com ara aliments, flors, diaris o revistes no es poden retornar. Tampoc acceptem productes que siguin articles íntims o sanitaris, materials perillosos o líquids o gasos inflamables.

Articles addicionals no retornables:

  • Targetes regal
  • Productes descarregables de software
  • Alguns articles de salut i cura personal

Per completar la devolució, necessitem un rebut o un comprovant de compra.

Si us plau, no envieu la vostra compra al fabricant.

Hi ha determinades situacions en què només es concedeixen reemborsaments parcials:

  • Llibre amb signes evidents d’ús
  • CD, DVD, cinta VHS, programari, videojoc, casset o disc de vinil que s’hagin obert.
  • Qualsevol article que no estigui en el seu estat original, estigui danyat o faltin peces per motius aliens a nosaltres.
  • Qualsevol article que es retorni més de 30 dies després del lliurament

Reemborsaments

Un cop rebuda i inspeccionada la vostra devolució, us enviarem un correu electrònic per notificar-vos que hem rebut l’article retornat. També us notificarem l’aprovació o el rebuig del vostre reemborsament.

Si se us aprova, es processarà el reemborsament i s’aplicarà automàticament un crèdit a la vostra targeta de crèdit o al mètode de pagament original, dins d’un determinat nombre de dies.

Reemborsaments amb retard o inexistents

Si encara no heu rebut cap reembossament, primer torneu a comprovar el vostre compte bancari.

A continuació, poseu-vos en contacte amb l’empresa de la vostra targeta de crèdit; pot passar un temps abans que es publiqui oficialment el reemborsament.

A continuació, poseu-vos en contacte amb el vostre banc. Sovint hi ha un temps de processament abans de publicar un reemborsament.

Si heu fet tot això i encara no heu rebut el reemborsament, poseu-vos en contacte amb nosaltres a info@espeltviticultors.com.

Articles de venda

Només es poden reemborsar articles no rebaixats.

Intercanvis

Només substituïm els articles si estan defectuosos o danyats. Si necessiteu canviar-lo pel mateix article, envieu-nos un correu electrònic a info@espeltviticultors.com i envieu-lo a: Celler Espelt 17493 Vilajuïga (Girona).

Regals

Si l’article s’ha marcat com a regal quan s’ha comprat i se t’ha enviat directament, rebràs un crèdit de regal pel valor de la teva devolució. Un cop rebut l’article retornat, se us enviarà un certificat de regal.

Si l’article no s’ha marcat com a regal quan es va comprar, o si el donador del regal s’ha enviat la comanda per lliurar-lo més tard, enviarem un reemborsament al regal i s’informarà de la vostra devolució.

Tramesa de les devolucions

Per tornar el vostre producte, heu de enviar el vostre producte a: Celler Espelt 17493 Vilajuïga (Girona) .

Seràs responsable de pagar les teves pròpies despeses d’enviament per retornar el teu article. Les despeses d’enviament no són reemborsables. Si rebeu un reemborsament, el cost de l’enviament de devolució es descomptarà del vostre reemborsament.

Depenent del lloc on viviu, el temps que pot trigar a arribar-vos al vostre producte intercanviat pot variar.

Si torneu articles més cars, podeu considerar utilitzar un servei d’enviament amb seguiment o comprar una assegurança d’enviament. No garantim que rebem el vostre article retornat.

Necessites ajuda?

Escriu-nos a info@espeltviticultors.com per a preguntes relacionades amb reembossaments i devolucions.