Els orígens

Som d’aquí, d’aquesta terra. L’Empordà és on hem nascut, on hem decidit viure i seguir el llegat d’una família de viticultors. També és on l’avi Lluís va decidir començar a fer vi propi, imaginant i posant la primera pedra del que és ara el celler, primer amb en Damià i després amb l’Anna al capdavant. Vuit generacions de viticultors dedicades a un paisatge: l’Empordà. 

L'Empordà: el nostre territori

Cada verema expressa el cicle perfecte d’aquesta terra de frontera a mig camí entre el mar i la muntanya. Un món íntim i universal perfilat amb l’impetuós vent del nord, la tramuntana, que accentua els extrems i fa que les vinyes semblin més vives que mai. El vent, la lluminositat, la terra ens han imprès un caràcter apassionat i inquiet.

Terra formada per pissarres apedaçades de granits. La vinya hi arrela amb força. Els sòls de sauló donen vins frescos i elegants. La pissarra és responsable de vins més madurs, tànnics i poderosos.

Passió per la viticultura

Treballem amb varietats locals, les que millor s’adapten al clima i als sòls que tenim i n’obtenim vins que ens parlen del seu origen, sense artificis. Les garnatxes, dites aquí lledoner blanc, roig i negre, la carinyena blanca, roja i negra, el macabeu, el moscat, el monastrell… expressen les virtuts dels nostres terrers i les particularitats de cada vi.

El nostre esperit inquiet ens empeny a aprendre cada dia i experimentar amb els elements que tenim. Durant anys hem dedicat molts esforços a recuperar els sòls. Amb la biblioteca de varietats, un estudi exhaustiu de les vinyes velles, hem retrobat varietats locals i hem vist que eren les més adaptades al clima de la zona. D’aquí en surt el primer monovarietal de lledoner roig, també la revalorització de la carinyena blanca.

Un compromís amb la terra

Conscients que vivim i fem vi en un entorn privilegiat, a la vora de tres parcs naturals, sabem que els nostres ceps hi han de créixer en harmonia si volem fer el millor vi. Integrar, cuidar, preservar. Ser part del lloc, perquè només hi som de pas, per això treballem en ecològic. El vi es fa a la vinya. 

Les vinyes d’Espelt formen un mosaic de gran diversitat. Una pluralitat d’orientacions, microclimes, ubicacions. Des dels ceps més productius del pla fins a les parcel·les dels terraprims, vessants on reconstruïm antigues feixes de pedra seca. Des de les vinyes molt velles de Rabós, a la serra de l’Albera, refugis d’història i saviesa, fins a l’extensa finca de Mas Marès, davant del mar i al cor del Parc Natural del Cap de Creus. Amb una viticultura arrelada i conscient, volem mantenir aquesta riquesa i aquest equilibri.

Certificació ecològica

Des de l'anyada 2020 tots els nostres vins tenen certificació ecològica, la culminació d'un procés d'aprenentatge i consciència amb el territori de més de vint anys.

Biodiversitat

La preservació de la biodiversitat i la regeneració dels sòls són la clau i el motiu pel qual practiquem una viticultura respectuosa i sostenible.

Pedra seca

La reconstrucció de més de 3000 m de pedra seca és una aposta per la preservació del paisatge i l'ecosistema del mosaic mediterrani.

Varietats locals

Amb la biblioteca de varietats, un estudi exhaustiu de les vinyes velles, hem retrobat varietats locals i hem vist que eren les més adaptades al clima de la zona.

Natura cíclica

Aprofitem la saviesa de la natura per crear vins en harmonia amb el territori: coberta vegetal per regenerar els sòls, escoltar la terra abans de prendre cap decisió.

Tradició vitivinícola

Ens dediquem al vi des de fa vuit generacions. Aquest paisatge és el llegat més preuat que hem heretat. Preservar-lo, el nostre objectiu.

Ens agrada tenir-te a prop

Subscriu-te al nostre butlletí per saber-ho tot sobre nosaltres:
noves anyades, vins especials i els nostres secrets viticultors