VITICULTURA A ESPELT

La viticultura és el nostre origen, el que som. Tenim la sensació que bona part del terroir empordanès s’havia perdut i ara treballem, pas a pas, per retrobar-lo. És per això que ens hem enfilat als pendents dels terraprims, que hem buscat vinyes velles, que hem decidit plantar vinyes vora el mar. Creiem profundament en els sòls i sabem que costen de formar. Volem que les generacions que vénen, siguin o no de la família, estiguin contentes del llegat que els hem deixat.

Volem estar orgullosos del que ens és propi: volem una mirada nova a les carinyenes, volem recuperar els lledoners profunds que es van perdre amb la fil·loxera, volem donar una vida nova al lledoner roig. I descobrir alhora les nostres arrels més llunyanes. El camí serà llarg i durarà potser més d’una vida.

RABÓS

Vinyes velles, molt velles d’entre 30 i 114 anys. Carinyenes i Garnatxes que amaguen al seu interior petites quantitats de lledoner roig o trossos de lledoner blanc. Vinyes velles i sàvies, plantades sempre sobre pissarres. Rendiments molt baixos que ens donen complexitat i potència. Buscàvem vinyes que ens ensenyessin qui som, qui érem, i vam trobar aquestes joies.

MAS MARÉS

Vinyes vora el mar i dins el Parc Natural de Cap de Creus. Vinyes ecològiques en un projecte que va més enllà de la viticultura, on procurem formar un mosaic on les vinyes es barregin amb els suros, les pastures i les estepes. On el conjunt sigui un ecosistema més madur i un increment de la biodiversitat. Granits, tramuntana i vent de mar, la suma ideal per fer vins ben mediterranis: complexos, intensos i delicats.

MUNTANYA

Al voltant del celler tenim, en un enclavament granític, les vinyes de muntanya. Es van plantar entre el 1998 i el 2002, i bona part d’elles van ser el projecte de final de carrera de l’Anna. Vam començar a enfilar-nos altre cop a la muntanya per retrobar els terroirs empordanesos autèntics. Són 25 hectàrees completament ecològiques, de varietats negres, on predominen les mediterrànies. Va ser també la nostra primera experiència a l’hora de refer terrasses, tan importants per evitar l’erosió en el nostre clima de torrentades.

PLA

Són les vinyes de davant del celler. Hi trobem lledoners blancs i negres, macabeus i altres raïms que utilitzem per als vins més joves. Són l’origen del celler, on vam començar i a partir d’on hem anat aprenent el que sabem.