Decanter expert choice Empordà Espelt

Coma Bruna i La Vella amb molt bones puntuacions de Decanter

Espelt Viticultors, ha estat un dels cellers escollits en la tria sobre vins de l’Empordà a Decanter, una de les publicacions més prestigioses del món del vi. Els vins Coma Bruna i La Vella han estat destacats per l’expert Fintan Kerr, i els ha puntuat en la seva tria experta de l’Empordà.

Puntuacions expert choice Empordà Decanter

Coma Bruna: una joia de carinyena centenària

El Coma Bruna 2018 és un vi que encarna l’essència de les velles vinyes de Carinyena. Provinent de vinyes centenàries, plantades el 1909, aquest vi ofereix una complexitat i profunditat que només es poden aconseguir amb l’edat i la cura meticulosa. Fintan Kerr el descriu com a “espinós, floral i pissarrós”, el Coma Bruna destaca per la seva frescor i fermesa, mostrant una profunditat afruitada que reflecteix la seva herència centenària. Madurat durant 13 mesos en foudres, aquest vi presenta una estructura robusta i evocadora, que ens fa pensar que envellirà molt bé també a l’ampolla. La combinació del seu perfil aromàtic i el seu procés de maduració el fan un vi especial, que reflecteix sense artificis el caràcter d’una varietat local empordanesa com és la carinyena negra.

La Vella: l’elegància de la carinyena blanca

D’altra banda, La Vella és una expressió autèntica d’una altra varietat local empordanesa de la qual se’n conserven molt pocs ceps en una vinya centenària: la carinyena blanca. Degustat també per l’expert en vins Fintan Kerr, La Vella es distingeix per les seves notes de flors blanques, avellanes, closca de taronja i fruites de pinyol madures. Amb una acidesa àmplia que sosté un final llarg i suau. Tot plegat fa que aquest vi ofereixi una experiència de degustació refinada i equilibrada. La Vella, 100% carinyena blanca, ha estat madurat durant vuit mesos sobre les mares fines en ous de ciment, una tècnica que contribueix a la seva textura i complexitat, fet que també ens fa pensar que tindrà una bona maduració en ampolla i ens permetrà degustar-lo durant molts anys més. Tant La Vella com el Coma Bruna tenen certificació ecològics, fet que assenyala un cop més el compromís d’Espelt Viticultors amb la viticultura orgànica i la producció de vins que respecten i celebren el seu terrer.

El nostre compromís amb la qualitat i la sostenibilitat

Aquests reconeixements de Decanter no només destaquen la qualitat dels vins d’Espelt Viticultors, sinó també la dedicació a pràctiques vitivinícoles sostenibles i orgàniques. En preservar i retre homenatge vinyes centenàries, recuperem no només varietats locals quasi desaparegudes, sinó que també protegim un patrimoni paisatgístic i cultural molt valuós.

Si voleu explorar els tresors de l’Empordà més autèntic, el Coma Bruna i La Vella representen una oportunitat única per assaborir la història i unes varietats locals en la seva màxima expressió empordanesa. Aquestes puntuacions són un reconeixement a la feina constant per preservar el territori i una tradició vitivinícola de més de 8 generacions. Brindem per celebrar-ho!

Angel Poch, viticultor de La Vella
Àngel Poch viticultor que ha preservat fins ara la carinyena blanca de la vinya de La Vella

Entrades relacionades

Deixa un comentari

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.