Els vins de terroir d’Espelt Viticultors obtenen puntuacions de 93 i 91 punts a la Guia Peñín 2019

La Guia Peñín 2019 ha publicat les notes de tast de 2019 i els vins d’Espelt Viticultors han obtingut un bon reconeixement. En total, s’han valorat 7 referències del celler de la DO Empordà, de les quals 6 estan per sobre dels 90 punts. Els vins de terroir de vinyes molt velles han estat els més ben valorats i són ComaBruna 2015 (93p),  Lledoner Roig 2015 (93p) i Terres  Negres 2015 (91p).

El panell de tast de la Guia Peñín ha destacat la boca estructurada, saborosa, varietal i mineral de ComaBruna. Quant al Lledoner Roig, s’ha posat l’accent en l’accent balsàmic, equilibrat i mineral. I al Terres Negres se li ha reconegut el fons balsàmic i la boca estructurada, equilibrada, afruitada i la bona acidesa.

També amb 91 punts la Guía Peñín ha valorat l’estil d’elaboració del vi dolç Airam amb solera de 1998, un cupatge de lledoner negre i gris. Els tastadors han posat l’accent en els balsàmics, i el matís càlid i amarg, la solera i la bona  acidesa en boca del vi.

Amb 90 punts, la Guía Peñin 2019 ha puntuat Vidiví 2016 i Quinze Roures 2016. Del primer, cupatge de garnatxa, merlot i cabernet sauvignon s’ha destacat que és un vi amb fruita madura, equilibrat, gustós i de post gust llarg. El Quinze Roures, en canvi,   ha estat reconegut pel seu punt especiat i la fina amargor, a més de la seva untuositat en boca.

Des de Cellers Espelt es valora molt positivament que s’hagi reconegut també el treball enològic de SoliVent Negre 2017, un vi ecològic de garnatxa, syrah i monastrell que neix als terraprims de Vilajuïga. La Guía Peñín n’ha destacat la seva estructura i el retronasal afruitat i l’ha valorat amb 89 punts després de reconèixer la persistència de la fruita madura, l’essència terrosa i els tocs especiats.

Espelt Viticultors valora molt positivament les puntuacions obtingudes, fruït d’un treball enològic en equip que comença a la viticultura amb un treball precís i delicat i segueix al celler amb la màxima cura i la mínima intervenció.

Entrades relacionades