Tres vins d’Espelt Viticultors, premiats amb Medalla d’Or al Berliner & Asian Wein Trophy 2018

El concurs Berliner Wein Trophy 2018 – en la seva edició d’estiu- ha distingit amb dues medalles d’or els vins Terres Negres 2015 i Sauló 2017 d’Espelt Viticultors i amb una medalla de plata l’Old Vines Garnacha 2016. El jurat del prestigiós certamen età format per 190 experts que han tastat més de 6.100 vins d’arreu del món i han guardonat 1591 referències amb ors, 255 amb plata i 15 amb una medalla “gran or”, és a dir, només un 30% de les mostres presentades han estat premiades.

Espelt Viticultors SL valora molt positivament les distincions que reconeixen la popularitat dels vins d’acord amb l’interès del consumidor en un mercat com l’alemany, molt madur no només en la producció vitivinícola sinó també en cultura del vi.

Terres Negres és un vi de terroir d’Espelt que acumula nombroses distincions a dins i a fora del país, la més recent els 91 punts a la Guia Peñín. És un vi cupatge de  carinyena (86%) i lledoner negre (14%), de vinyes d’entre 60 i 80 anys de la zona de l’Albera que creixen sobre sòls pobres d’esquistos. 

Sauló és un cupatge de lledoner negre (70%) i carinyena (30%) de vinyes pròpies sobre granits descomposts de tipus glacis al vessant de la Serra de l’Albera. És un vi negre jove, afruitat i ecològic, sense pas per fusta que també va obtenir el Vinari d’Or al millor negre jove de Catalunya l’any 2014.  

Quant a l’Old Vines Garnacha, és un monovarietal de lledoner negre de vinyes situades també a la Serra de l’Albera sobre terrenys arenosos i granítics. És un vi amb una acollida a l’exportació i que ha rebut nombroses distincions i amb regularitat al llarg del temps.

Per altra banda, l’Asia Wein Trophy ha premiat també el Sauló i l’Old Vines Garnacha amb dues medalles d’Or. El concurs està organitzat pel mateix equip del Berliner, amb la diferència que els tastos es realitzen a Corea  i estan pensants per introduir els vins al mercat asiàtic. 

Espelt Viticultors exporta regularment a diferents mercats estrangers. Els més importants són Estats Units, Canadà, Noruega, Suècia, Alemania, Bèlgica, Regne Unit, Corea i Japó. 

Entrades relacionades