La Guia Peñín 2019 reconeix l’excel·lència de 6 vins d’Espelt Viticultors

La Guía Peñín 2019 ha valorat per sobre dels 90 punts un total de 6 vins d’Espelt Viticultors, sent el Lledoner Roig 2015 (garnatxa grisa) i el Comabruna 2015 (carinyena centenària) els dos més ben valorats, amb 93 punts. Es dona la circumstància que són dos dels quatre vins de terroir del celler. També ha rebut una puntuació alta, el Terres Negres 2015, que forma part d’aquesta categoria més especial de vins, lligada a la terra, cupatge de carinyena i de lledoner negre. 

La Guía Peñín ha reconegut novament el treball enològic d’Espelt Viticultors en la seva 29a edició amb més de 12.000 vins tastats, dels quals només un 35% han assolit una puntuació de 90 punts o més. La guia estarà disponible en breu als punts de venta habitual a 22 euros i és una referència per a consumidors i professionals del sector, a més a més d’una radiografia de la qualitat dels vins de l’Estat espanyol amb una presència destacada i notable quant a puntuacions dels vins de la DO Empordà.

A més a més de les valoracions numèriques, la Guia Peñín fa una descripció organolèptica dels vins que, en el cas de les referències seleccionades d’Espelt Viticultors, és la següent:

93 punts

Comabruna 2015. Complex, terrós, fruita madura, herbes de sotabosc i torrats. En boca, estructurat, saborós, varietal i mineral.  

Lledoner Roig 2015. Balsàmic, especiat, cítric, cacau fi i floral. En boca, saborós, balsàmic, equilibrat i mineral.  

91 punts

Airam Solera 1998. Vernís, balsàmic, fruits secs, especiat. En boca, untuós, càlid, notes amargues, bona acidesa i matisos de solera.  

Terres Negres 2015.  Herbes de sotabosc, fruita vermella i madura, especiat i pedra foguera. En boca, estructurat, equilibrat, amb fruita i bona acidesa.

90 punts

Quinze Roures 2016. Especiat, fruita madura, balsàmic i flors seques. En boca, saborós, untuós, especiat i amb una fina amargor

Vidiví 2016. Fruta vermella i madura, roure cremós i balsàmic. En boca, equilibrat, saborós, llarg i fruita madura. 

Espelt Viticultors celebra que els 4 vins de terroir del celler hagin estat reconeguts en diferents categories, dos en el segment dels 93 punts i dos més qualificats com a excel·lents amb puntuacions de 91 i 90 punts. Per altra banda, també valora molt positivament que la Guia Peñín reconegui el treball enològic del vi dolç natural Airam, elaborat amb criança de soleres, i el Vidiví, un vi negre ecològic, cupatge de lledoner negre amb merlot i cabernet, versàtil, modern i gastronòmic. 

Entrades relacionades