L’art de Jofre Sebastian amb Vitiviní a Celler Espelt

Continua el cicle d'art i cultura amb Jofre Sebastian al Celler Espelt amb motiu del 20è aniversari. Després d’acollir l’obra de l’artista plàstica Mònica Campdepadrós, el celler de Vilajuïga rebrà el proper dissabte, 14 de desembre, el treball d'aquest artista. Sebastian, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ha creat un projecte expressament per a Espelt. Motivat per la dimensió i l'envergadura de les seves instal·lacions, ha creat una obra centrada exclusivament en el món vitivinícola. La mostra porta per nom Vitiviní i és un projecte en forma d’obra gràfica, on es fonen tinta xinesa, gravats i gouache. Una creació on evoca el somriure, l’elegància i la virtuositat en el món del vi. L’exposició es podrà veure entre el 14 de desembre i el 23 de febrer de 2020. 

Sebastian és nascut a Barcelona però sempre ha viscut a cavall entre la capital catalana i Vilopriu, on hi té residencia fixa. Aquesta situació és clau durant els anys a la Facultat de Belles Arts en la seva obra artística i en la recerca de la tesi doctoral. L’impuls el troba en el fet de buscar referències a l’entorn més immediat: el paisatge empordanès i la relació d’un territori manipulat per l’home, tot i l’aparença verge.

L’artista ha participat en taules rodones, diversos tallers i seminaris sobre paisatge arreu de l’Estat espanyol i ha publicat en revistes de geografia, fent sempre referència a la petjada humana envers la natura. Tota la seva obra, tant d’estudi com d’intervenció pública, gaudeix d’una estètica pròpia, però acompanyada d’una crítica a la societat contemporània i la relació amb l’entorn que l’acull i que molt sovint malmet en ignorar-ho. Aquest fet l’ha portat a realitzar exposicions a diferents països d’Europa però també als Estats Units i al Canadà. Actualment compagina el seu treball artístic amb la docència. Més informació.

La inauguració de Vitiviní anirà a càrrec d’Oriol Ponsatí-Murlà, doctor en filosofia per la Universitat de Girona, novel·lista, traductor, rapsode i editor. Ponsatí-Murlà recitarà versos de l’obra Robaiyat de Fernando Pessoa, inspirada en les quartetes del poeta persa Omar Khayyam, que són un elogi a la celebració de la vida i en les quals el vi hi té un paper protagonista. 

Al llarg del 2020, Celler Espelt seguirà programant activitats d’art i cultura a les seves instal·lacions per commemorar el 20è aniversari. Inauguració de l’exposició VITIVINÍ
Dissabte, 14 de desembre
12h
Celler Espelt 
Activitat gratuïta