La verema s’acosta

Per determinar quin és el grau de maduració òptim dels raïms, fem controls periòdics a les vinyes. Cada dia, uns quants grans, tastar, observar, analitzar. 

Avui hem fet controls de tast i maduresa de les vinyes de lledoner blanc, a Vilajuïga, de les primeres que maduren i veremem. Anem repetint controls escalonadament per anar veient petites variacions i trobar el moment òptim per veremar. En aquest cas les llavors encara no són llenyoses, és a dir, són verdes. A més, un lleuger gust àcid ens indica que encara falta un xic perquè puguem arrencar, però ja hi som a prop.

Després de recollir les mostres en premsem els grans, i tastem el most. Aquí tindrem més dades sobre l’acidesa, el sucre, el gust. Per si això no fos prou, finalment també analitzem aquest most. Les dades científiques normalment acaben corroboran les conclusions a què ja havíem arribat tastant, però ens va bé per filar prim!

Després dels tastos d’avui, tot ens indica que la verema és molt a prop. Arribats aquest punt, després de tots els esforços i alegries que ens dona la vinya, començar a recollir ens ve molt de gust 🙂

Entrades relacionades

2 Responses
 1. Espelt Viticultors

  Sí! Tens tota la informació a l’apartat Enoturisme. Sí que és veritat que durant veremes fem una parada, però esperem a l’octubre estar en plena forma.

 2. Mariona Romaguera

  Bon dia
  Voldriem.venir a conèixer les vinyes, és possible? Organitzeu visites? Nonho he sabut veur al web
  Moltes gràcies
  Mariona