Sauló, Vinari d’Or de Vins Negres Joves, i més puntuacions magnífiques

Aquest estiu hem recollit una bona mostra de premis i reconeixements que ens ajuden a continuar el camí d’aprenentatge que vam començar fa més de vint anys. Sauló Vinari d’Or de Vins Joves i magnífiques puntuacions a la Guia Peñín i Decanter ens ho indiquen.

Estem molt contents del Premi Vinari d’Or de Vins Joves per al Sauló que vam obtenir en el certamen del mes de juliol. Un premi per un vi feréstec, que ens porta al sotabosc de la garriga, el nostre terraprim. Herbes aromàtiques, subtilesa i sedositat, per un jove que sembla més savi del que aparenta. Amb aquest cupatge de lledoner negre i carinyena trobem records de muntanya empordanesa poc domesticada, (flors, violes i romaní; com diu la cançó ;)), amb gustos que persisteixen després de beure’n un glop. Aquest premi és per nosaltres el reconeixement a un vi jove que ens estimem molt, perquè és part de la nostra ànima. També ha rebut el Vinari de Plata al Vi Jove Rosat el nostre Lledoner Rosat, un altre reconeixement per un vi insultantment jove, molt versàtil, d’un vermell atractiu i de gust especiat.

Les puntuacions de les guies habituals de l’estiu tampoc ens han deixat indiferents. De la Cata Empordà de la Guia Peñín, en destaquen els 94 punts de Les Elies, que el situa en el gran dels vins excel·lents segons aquesta guia. El nostre homenatge al lledoner negre és un vi ple de racons amagats, com les raïms que cada any escollim per fer-lo: el millor lledoner de cada verema. També destaquen el ComaBruna amb 93 punts, Terres Negres amb 92 punts, i Quinze Roures i Sol i Vent amb 90 punts. En total cinc vins per sobre dels 90 punts.

Per altra banda, Decanter també ha publicat les seves puntuacions del Decanter World Wine Awards: Medalla de Plata per al Sol i Vent (90 punts); i Medalla de Bronze per al Quinze Roures (88 punts), Terres Negres (86 punts) i Sauló (87 punts).