pedra seca

Per què cuidem els sòls?

Els sòls són un dels element més preuats d’una vinya, potser el més important. La terra i la seva riquesa són imprescindibles per tenir unes vinyes felices que produeixin bons fruits. Però no només això. També és en els sòls on tot comença, on s’assenten les arrels. Si tenim uns sòls ben estructurats tindrem més microorganismes i més macrobiota i per tant més vida. Uns sòls amb vida ens ajudaran a fer un vi millor. Les cobertes vegetals o la reconstrucció dels murs de pedra seca, són dues de les mesures actives que hem pres per a aquest fi.

Avui Dia mundial de la conservació dels sòls recordem que cuidar els sòls ens dona molts beneficis en viticultura, però sobretot, són la primera pedra perquè la terra d’aquí vint, trenta, quaranta anys, estigui més estructurada, necessiti menys aigua i el nostre treball amb ella sigui més harmònic.

En el nostre paisatge mediterrani, amb pluges torrencials i sequeres intenses, fer una bona gestió dels sòls és fonamental perquè en el futur l’agricultura sigui no ja sostenible, sinó creadora de riquesa. Des de fa un temps som part del projecte europeu MIDMACC per tal d’estudiar els efectes del canvi climàtic i a la vinya i com podem adaptar-nos-hi. Els resultats esperem que siguin reveladors. Us en mantindrem informats!

Entrades relacionades