Pla de Tudela, Millor Picapoll Blanc

Els nostres vins han rebut molt bones puntuacions a La Guia de Vins de Catalunya i destaca Pla de Tudela, premi al Millor Picapoll Blanc.

premi millor picapoll blanc pla de tudela


Aquesta setmana s’ha publicat una nova edició de La Guia de Vins de Catalunya, guia de referència als Països Catalans que recull bona part dels vins que es fan al nostre territori. Estem molt contents de les bones puntuacions obtingudes i sobretot del premi a Pla de Tudela, un vi monovarietal 100% picapolla del projecte més personal d’Anna Espelt, a les finques de Mas Marés.

La varietat de picapoll blanc, que a l’Empordà en diem picapolla, és una de les moltes varietats que es troben a la nostra comarca des de fa molt de temps i que la biblioteca de varietats que vam fer ens ha permès identificar en vinyes velles i traslladar després en altres paratges, com la finca de Mas Marés. És en aquestes vinyes on vam decidir replantar picapolla blanca en veure que com a varietat local està molt ben adaptada al clima de la zona i per tant més resistent als canvis que poden venir per causa de l’emergència climàtica.

Nosaltres ja estàvem enamorats de les nostres plantes de picapolla blanca, de les més boniques que havíem vist, ara tenim un motiu més d’orgull aquest premi per al vi del projecte personal d’Anna Espelt Pla de Tudela. Un reconeixment a tots els anys de feina per recuperar varietats locals i fer-los un lloc al nostre celler. Us deixem la resta de puntuacions excel·lents:

  • La Vella 2019 9,79
  • Pardells 2018 9,76
  • Les Elies 2018 9,78
  • Pla de Tudela 2019 9,74 i Premi al Millor Picapoll Blanc
  • Cala Rostella 2018 9,71
  • Lledoner Roig 2018 9,70
  • Comabruna 2017 9,65
premi millor picapoll blanc

Entrades relacionades