Vinyes biodiverses, vinyes felices

Ens agrada viure aquí, a l’Empordà, i cuidar-ne el paisatge, estimar-ne la terra i poder treure’n un vi que en sigui expressió genuïna. La nostra feina té sentit quan actuem amb la màxima consciència de la fragilitat del que tenim entre mans. Tenir cura de cadascun dels passos en l’elaboració del vi, sense perdre de vista mai el llegat de la natura, és una condició sine qua non per sentir que fem bé la nostra feina. Per això, ens fa molt felices poder anunciar un acord sobre custòdia agrària amb la IAEDEN, una entitat que treballa per preservar allò més valuós que tenim, cara a cara amb les arrels, els arbustos, els animals, les plantes i per tota la biodiversitat que regna dins i al voltant de les vinyes.


Sempre hem tingut clar que fer vi ecològic era només la punta de l’iceberg (que es va fonent cada dia que passa). Res té sentit si mirem el que fem en compartiments estancs. La natura no ho és i els indrets on habitem i treballem tampoc. Tenir les vinyes entre tres paratges d’interès naturals, dos d’ells parcs naturals, ens fa ser més conscients i exigents amb tot allò que fem. Moltes vegades sentim que no n’hi ha prou, però avui volem anunciar aquest pas que ens fa felices, perquè posa nom a les pràctiques que ja fem com tenir un ramat de vaques que pasturen a l’hivern i mengen massa forestal sobrera al mateix temps que adoben el terreny; els ruscs d’abelles a Mas Marés que pol·linitzen; parets de pedra seca que recuperem any rere any perquè és cultura, paisatge, però també perquè són un lloc preciós perquè animalons de tota mena hi visquin; cobertes vegetals per minimitzar el risc d’erosió dels sòls i arrelar nutrients i ceps ben adaptats. Perquè la terra, si s’escolta i es cuida acompanyant-la, ens respon sempre amb els fruits més bons. Ella és biodiversa, nosaltres en recollim la felicitat. Fer aquest acord de custòdia agrària amb la IAEDEN era un pas més de compromís amb unes pràctiques que ja feia temps que dúiem a terme.


A partir d’aquest mes de juny som partners d’aquest projecte que vetlla perquè tota la nostra activitat agrícola sigui al més respectuosa possible amb la biodiversitat del territori on es desenvolupa. Sabem que la conservació de les activitats agràries, ambientalment sostenibles i de proximitat són el millor garant per conservar el nostre paisatge empordanès i la seva riquesa biodiversa. Fer-ho possible dia a dia és la nostra essència. Aquest acord, és un pas més en el compromís d’ajuda mútua entre productors i conservadors. Continuarem preservant el mosaic mediterrani al Cap de Creus i a la Serra de l’Albera, utilitzant el mètodes més respectuosos amb el medi que disposem. Comptem amb uns bons companys de viatge, IAEDEN entitat dedicada a la conservació i protecció del territori de l’Alt Empordà des de fa més de quaranta anys, ens seguirà assessorant i col·laborant per donar a conèixer aquesta terra magnífica que ens dona uns fruits meravellosos.

Entrades relacionades